U heeft een idee,
Wij maken het 3D

Technieken

We zijn bij Vorm & Decor thuis in alle materialen, productiemethodes en vooral ook oplossingen. We beschikken over eigen mensen die in alle disciplines hun sporen hebben verdiend en werken in een grote atelierruimte, met alle benodigde apparatuur. 

Metaalafdeling

Op onze metaalafdeling worden decoronderdelen en constructies van ijzer, aluminium en RVS gemaakt. Onze mensen zijn gediplomeerd en gecertificeerd en we beschikken over, MIG/TIG apparaten, een zaagafdeling en walsapparatuur.

Houtafdeling

Een decor, constructie of tentoonstellingsonderdeel is vaak samengesteld uit een combinatie van materialen. Daarom vindt er een intensieve samenwerking plaats tussen de hout- en de metaalafdeling. Toch is het vakmanschap van de houtafdeling nog vaak de basis van vele projecten. Nieuwe technieken en moderne apparatuur gaan hand in hand met traditioneel draaiwerk, lijstwerk en meubelmaken.

Schilder en decoratieafdeling

Waar vind je het nog? Een atelier met een eigen schilderafdeling in de traditie van het decorschilderen. Doeken worden hier nog op de vanouds bekende manier geschilderd: vastgespijkerd liggend op grond, met lange kwasten. Zo'n doek of gaas heeft een uitstraling die nooit door een geprint doek geëvenaard kan worden. Toch maakt ook Vorm & Decor gebruik van die nieuwe technieken, want soms moet het juist heel exact zijn, of wordt een ontwerp zo beter vormgeven. De schilderafdeling is de afronding van het project: alles krijgt hier het uiteindelijke uiterlijk. Met moderne materialen en technieken worden alle onderdelen van kleur, vernis, coating, lak of structuur voorzien. Projectonderdelen krijgen hun detaillering, textuur, patine, roest, krullen en lijsten; maar net zo goed een hightec metal-look.

Werktekenafdeling

Vorm & Decor maakt indien nodig voor haar projecten de technische ontwerpen. De werktekenafdeling verzorgt de uitwerking van de aangeleverde ideeën of ontwerpen en maakt gedetailleerde tekeningen die op de vloer in veel gevallen onontbeerlijk zijn. Bij deze technische ontwerpen wordt onder andere rekening gehouden met bouwbaarheid, maximale maatvoeringen voor transport en deurmaten, deelbaarheid van de onderdelen wanneer deze steeds in uit elkaar moeten kunnen, arbo-regels en daaruit volgend veiligheid. Indien noodzakelijk worden onze ontwerpen doorberekend door een constructeur.

Kunststof- en Specialsafdeling

Op deze afdeling worden alle kunststof onderdelen gemaakt, van Polyester tot Piepschuim, van Pu schuim tot Latex, maar ook bewegende poppen, machines treinen en auto's, noem het en we maken het! Vorm & Decor heeft een lange ervaring in het bedenken en maken van dingen die niet zijn wat ze lijken. Vorm & Decor ontwikkelt en maakt deze specials zelf en werkt vaak samen met een vaste groep van bedrijven die hiervoor onderdelen aanleveren.